Kayıtlar

Nisan 24, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

RAMAZAN PİDESİ YAPIMI-KALBIMDEKI❤MUTFAK

Resim
Ramazan pidesi yapımı  Nefis ev yapımı ramazan pidesi için MALZEMELER 1 su b. ılık süt 2  kaşık kuru maya 3 su b. ılık su 1 k. tuz 1 tatlı k. şeker 5 su b. un ÜZERİ İÇİN 2 yumurta sarısı çörekotu susam YAPILIŞI Geniş bir yoğurma kabına maya konur.  Ilık süt ve ılık su eklenir. Ardından tuz ve şeker konur. Un yavaş yavaş eklenir. Hamur mayalanması için ağzı kapaklı bir kaba konup mayalandırılır. Mayalanan hamur ikiye bölünür. Şekilde görüldüğü üzere yumurta sarısı ile şekil verilir.  Çörekotu susam serpilir.  120 derecede hafif mayalandırılır.  Daha sonra 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  Not=Pideyi firına koymadan su dolu bir kab konur. Ardından hemen pide bu şekilde pişirilir. Pide fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtülür. Bu sayede pideler daha yumuşak olur. Hamurdan iki adet pide oluyor. AFIYET OLSUN.