Kayıtlar

Kasım 13, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹FIRINDA MİSKET KÖFTE🌹KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
FIRINDA MİSKET KÖFTE  MALZEMELER Yarım kg kıyma 2 adet patates 1 adet rendelenmiş soğan Galete unu 1 çay k. kimyon 1 çay k. kırmızı pul biber 2 çay k. tuz. YAPILIŞI İlk olarak geniş bir kaba kıyma konur. Daha sonra rendelenmiş soğan eklenir. Üzerine galete unu,baharat katılır.  Tuz ilavesiyle bir güzel yoğurulur. Köftelere yuvarlak şekil  verilir. Patatesler küp küp doğranır. Yağlı kağıt  serilmiş tepsiye dizilir. 200 dereceli fırında patatesler kızartılır. Daha sonra borcama kızarmış patatesler,köfteler ve biber eklenir. Salça sıcak su ile açılır.  Köfte ve patatesin üzerine dökülür.  Üzerine biber dizilir.  Tekrar fırına konur. Köfteler kızarınca fırından çıkarılır. Sıcak servis yapılır. AFİYET OLSUN.