KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹FIRINDA MİSKET KÖFTE🌹KALBİMDEKİ❤MUTFAK

FIRINDA MİSKET KÖFTE
FIRINDA MİSKET KÖFTE 

MALZEMELER
Yarım kg kıyma
2 adet patates
1 adet rendelenmiş soğan
Galete unu
1 çay k. kimyon
1 çay k. kırmızı pul biber
2 çay k. tuz.

YAPILIŞI
  • İlk olarak geniş bir kaba kıyma konur.
  • Daha sonra rendelenmiş soğan eklenir.
  • Üzerine galete unu,baharat katılır. 
  • Tuz ilavesiyle bir güzel yoğurulur.
  • Köftelere yuvarlak şekil  verilir.
  • Patatesler küp küp doğranır.
  • Yağlı kağıt  serilmiş tepsiye dizilir.
  • 200 dereceli fırında patatesler kızartılır.
  • Daha sonra borcama kızarmış patatesler,köfteler ve biber eklenir.
  • Salça sıcak su ile açılır. 
  • Köfte ve patatesin üzerine dökülür. 
  • Üzerine biber dizilir. 
  • Tekrar fırına konur.
  • Köfteler kızarınca fırından çıkarılır.
  • Sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Sivas Ketesi-Kalbimdeki Mutfak