Kayıtlar

Mart 28, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹🌿Ev Yapımı Ekmek Tarifi-Kalbimdeki❤mutfak🌹🌿

Resim
Merhaba Hanımlar Virüs sebebiyle dışarı çıkamadığımız şu zor günlerde evde ekmeği kendiniz yapmak isterseniz işte size ev yapımı sağlıklı ekmekler 🍞 Ev Yapımı Ekmek  Ev Yapımı Ekmek için MALZEMELER 1 paket yaş maya 1 kaşık tuz 1 su b. sıcak süt 1 su b. sıcak su Aldığı kadar un susam veya çörekotu YAPILIŞI Derin bir yoğurma kabına maya konur. Ardından tuz eklenir. Süt ve sıcak su eklenir. Aldığı kadar un eklenir. Un yavaş yavaş eklenmeli. Hamur ele yapışmayan kıvamda yoğurulmalı. Hamur kapaklı bir kaba konup üzerine sofra bezi örtülür. Sıcak bir yerde petek yanında hamurun mayalanmasına göre 2-3 saat bekletilir. Ara ara hamur kontrol edilir. Mayalanan hamur kabarmışsa hamur olmuştur. Bekleyen hamura ekmek şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. Üzeri bıçak yardımıyla çizik atılır. Fırına konmadan önce su sürülür. Arzuya göre susam çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında önce 180 derecede hamur pişirilir.  Hamur kabarınca 200 dere