Merhaba Hanımlar
Virüs sebebiyle dışarı çıkamadığımız şu zor günlerde evde ekmeği kendiniz yapmak isterseniz işte size ev yapımı sağlıklı ekmekler 🍞
|
Ev Yapımı Ekmek |
Ev Yapımı Ekmek için
MALZEMELER
1 paket yaş maya
1 kaşık tuz
1 su b. sıcak süt
1 su b. sıcak su
Aldığı kadar un
susam veya çörekotu
YAPILIŞI
- Derin bir yoğurma kabına maya konur.
- Ardından tuz eklenir.
- Süt ve sıcak su eklenir.
- Aldığı kadar un eklenir.
- Un yavaş yavaş eklenmeli.
- Hamur ele yapışmayan kıvamda yoğurulmalı.
- Hamur kapaklı bir kaba konup üzerine sofra bezi örtülür.
- Sıcak bir yerde petek yanında hamurun mayalanmasına göre 2-3 saat bekletilir.
- Ara ara hamur kontrol edilir.
- Mayalanan hamur kabarmışsa hamur olmuştur.
- Bekleyen hamura ekmek şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur.
- Üzeri bıçak yardımıyla çizik atılır.
- Fırına konmadan önce su sürülür.
- Arzuya göre susam çörekotu serpilir.
- Önceden ısıtılmış fırında önce 180 derecede hamur pişirilir.
- Hamur kabarınca 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
NOT=Hamura süt ve su ılık olacak şekilde konur.
İsteğe bağlı süt ilave edilmez.
Hamuru fırında pişirirken yanına ısıya dayanıklı su dolu kab konur.
Böylece ekmek daha yumuşak olur.
Hem çok lezzetli ve doyurucu hemde emek verilmiş.
SAĞLICAKLA KALIN
Kalbimdeki❤Mutfak
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.