Kayıtlar

Eylül 15, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

BORCAMDA FIRIN SÜTLAÇ (KALBİMDEKİ❤MUTFAK)

Resim
BORCAMDA FIRIN SÜTLAÇ NEFİS FIRINDA SÜTLAÇ PRATİK VE ÇOK LEZZETLİ 👌 MALZEMELER=1lt süt,1 su b. şeker,yarım su b. Pirinç,1 kaşık nişasta,1 lt su.                           YAPILIŞI=Tencere de pirinç ve suyu kaynatın.Pirinçler pişince sütü ilave edin.Pirinçle süt kaynayınca nişastayı bir kaseye alalım.Nişastayı biraz su ile karıştırın.Süte ilave edin.Sütlaçın lapa olmaması için sürekli karıştırın.Sütlaça şeker ilave edin.Borcama sütlacı ilave ettikten sonra tepsiye sıcak su dökün.Borcamı tepsinin içine yerleştirin.Sütlaçın kızarması için üzerine şeker serpin.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun. En güzel ev yapımı tarifler bu blogda Yorum yazmayı unutmayın.☺ KALBİMDEKİ❤MUTFAK Ispanaklı Şehriye Çorbası Tarifî Kıymalı Nohutlu Pilav Tarifî Etli Yaprak Sarma Tarifî Hanım Göbeği Tatlısı Tarifî