Kayıtlar

Ekim 22, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ÇOK HAFİF ISPANAKLI YUMURTA

Resim
ÇOK HAFİF ISPANAKLI YUMURTA  MALZEMELER Yarım kg ıspanak 3 adet yumurta 1 adet soğan 1 çay k. Pul biber Tuz YAPILIŞI:İlk olarak ıspanakları yıkıyoruz.Derin bir tencereye ocağa alıyoruz. Ispanakları tencereye ilave edip kapağını kapatıyoruz. Ispanaklar biraz solunca süźgeçten süzüyoruz. Tencereyi tekrar ocağa alıyoruz. Küp küp doğradığımız soğanları tencereye ilave ediyoruz. Soğanlar kavrulunca ıspanağı ilave ediyoruz. Daha sonra pul biber ve tuzu ilave ediyoruz. Ispanağı bir güzel kavurup yumurtaları kırıyoruz. Yumurtaları hiç dağıtmadan ağzı kapalı halde pişiriyoruz. İlave olarak üzerine pul biber serpiyoruz. Afiyet olsun.