Kayıtlar

Ocak 17, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

YILDIZ KURABİYE-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
YILDIZ KURABİYE  MALZEMELER 1 adet yumurta 100 gr tereyağ 1 çay b. nişasta 1 çay b. pudra şekeri Yarım çay b. Sıvı yağ 1 paket vanilya 1 çay k. kabartma tozu Aldığı kadar un ÜZERİ İÇİN Fındık Yeteri kadar Kakao YAPILIŞI=Geniş bir yoğurma kabına yumurta kırılır.Pudra şekeri ilave edilir.Nişasta ve sıvı yağ eklenir karıştırılír.Tereyağ ilave edildikten sonra yoğurulur.En son kabartma tozu,vanilya ve aldığı kadar un eklenir. Kurabiye hamuru tekrar yoğurulur.Tepsiye yağlı kağıt serilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp yuvarlak şekil verilir. Tepsiye aralıklı dizilir. Kakao düz bir tabağa dökülür. Bir kek çırpıcısı alınır. Çırpıcı önce kakaoya daha sonra kurabiyelerin üzerine bastırılır. Üzerlerine birer adet findık batırılır. 180 derecede 35 dk pişirilir. Tam bir tepsi kurabiye oluyor. AFİYET OLSUN ☺