KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ÇOK HAFİF ISPANAKLI KESME MAKARNA

ISPANAKLI KESME MAKARNA
ISPANAKLI KESME MAKARNA 
MALZEMELER=2 YUMURTA,1 TATLI K.TUZ,9-10 DAL ISPANAK,ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI=Geniş bir kaba yumurtaları kıralım.Tuz ekleyelim.ıspanakları yıkayıp haşlanmış suda 4-5dk pişirelim.ıspanakları robotta çekelim.yumurtalı karışıma ilave edelim.Unu ekleyelim.Hamur yapalım.Merdane yardımıyla ince  açalım.Bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde keselim.
Daha sonra 6-7dk fırınlayalım.İnce ince keselim.
Bir tencere de su kaynatın. Tuzunu atın.1 ķaşık sıvı yağ ekleyin.Yapışmasın diye.Kesme makarnayı haşlayın.YANINDA AYRAN İLE BİRLİKTE SERVİS EDİN. AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Melodi Kek Tarifî-Kalbimdeki mutfak