KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌿🌹Ayva Reçeli Yapımı-Kalbimdeki❤Mutfak

Ayva Reçeli Yapımı
Ayva Reçeli Yapımı
Ayva reçeli için

MALZEMELER
1,5 kg ayva
5 bardak şeker
5 bardak su
3-4 adet ayva çekirdeği
1 kaşık limon suyu
1 tatlı k. tereyağ 


YAPILIŞI 
  1. Derin bir tencerede su kaynatılır.
  2. Küp küp doğranmış ayva ve çekirdeği kaynayan suya atılır.
  3. Ayva yumuşayınca toz şeker katılır.
  4. En az yarım saat kaynatılır.
  5. Daha sonra limon suyu ve tereyağı ilave edilir.
  6. Kıvam alıncaya kadar pişirilir. 
  7. Reçel soğuyana kadar bekletilir.
  8. Kavonoza konup buzdolabında saklanır.
  9. sabah kahvaltısında afiyetle yenir.
  10. Afiyet şifa olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK