Tokat Yaprak sarması Nasıl Hazırlanır🤔🍇
|
Tokat Yaprak Sarması Tarifi |
- Yaz mevsimin de toplanıp salamura veya haşlanıp hazırlanan tokat üzüm yaprağı sofralara lezzet ve renk katar.
- Özellikle üzüm yaprağı tokat yöresinde meşhur olup sofraların vazgeçilmez yemeğidir.
- Püf noktası ve lezzetli yaprak sarması için işte malzemeler
Malzemeler
Tokat Yaprağı (salamura) veya haşlanmış
Yarım kg kıyma
2 su b. aşlık (tokat)
Yarım demet maydonoz (ince doğranmış)
2 adet soğan (küp küp doğranmış)
1 çorba k. salça
2 çay k.pul biber
1 çay k. kimyon
4-5 diş sarımsak
1 çay b. zeytinyağı
2 çay k. tuz
Sosu İçin
1 çorba k. salça
Yarım çay b. zeytinyağı
4-5 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çay b. su
Yapılışı
Yaprak bir gece önceden çıkarıp ağzı kapaklı bir kapta bekletilir.
Ertesi gün bir kaç kere daha sudan geçirilir.
Hafif elimizle suyunu sıkıp bir kenarda bekletilir.
İç harcı için kıyma,aşlık ve diğer malzemeler eklenir.
Yaprak sarması ince ince sarılır.
Geniş yayvan bir tencereye dizilir.
Sosu İçin küçük bir tavaya sıvı yağ konup dövülmüş sarımsak eklenir.
Hemen ardından bir kaşık salça katıp su ile açılır.
Sos,yaprak sarma üzerine gezdirilir.
İki adet ince tabak kapatılır.
Üzerine geçinceye kadar su dökülür.
Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.