KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

DÜĞÜN ÇORBASI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

DÜĞÜN ÇORBASI
DÜĞÜN ÇORBASI 

MALZEMELER
Yarım kg kemikli et
5 su b. su
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1.5 yemek k. un

YAPILIŞI:İlk önce eti düdüklü tencereye alıyoruz.Üzerine su ekliyoruz.Düdüklüde eti 1 saat pişiriyoruz.Etin suyunu süzgeçten geçiriyoruz.Başka bir tencereye süzgeçten geçirdiğimiz suyu alıyoruz.Küçük bir kaseye yarım limonu,yumurta sarısını ve unu alıp çırpıyoruz.Et suyundan alıp terbiyeye ilave ediyoruz.Karışımı çorbaya ilave ediyoruz. Haşladığımız etleri küçük parçalara ayırıyoruz.Çorbaya ilave ediyoruz.Sıcak olarak servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak