KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Osmanlı Salatası Tarifî-
Kalbimdeki❤mutfak

HAYIRLI KANDİLLER 

Osmanlı zamanında eve bir misafir geldiğinde kahve ve su ikram edilirdi.Eğer misafir ilk önce suyu içerse aç olduğu anlaşılırdı ve yemek verilirdi.Önce kahveyi içerse karnı tok olduğu anlaşılır ve meyve ikram edilirdi. 


OSMANLI MUTFAĞINDAN NEFİS SALATA TARİFİ

SALATA TARİFLERİ
Osmanlı Salatası Tarifî 
















Malzemeler 
2 adet domates
2 adet salatalık 
2 adet yeşil biber
Yarım demet dereotu 
6-7 yaprak kıvırcık 
1 adet soğan 
Zeytinyağı 
tuz

YAPILIŞI 
Domates,biber ve diğer malzemeler bol suda güzelce yıkanır. 
Ardından bütün malzemeler küçük küçük doğranır. 
Zeytinyağı ve tuz ilavesiyle karıştırılır.
Çorba ve Pilavın yanında servis edilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak