KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları

 

Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları
Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları 

Şimdi tam zamanı 

Kahvaltıda nefis ayva reçeli. Ama ayva reçeli yaparken kimi zaman ya çok sulu ya da katı olur. Bunun için ayva reçeli yaparken malzemesinin tam ölçüde olmasına dikkat etmeliyiz. 

MALZEMELER 

7 adet ayva

5 bardak toz şeker 

5 adet ayva çekirdekleri 

6 bardak su

2 çorba k. limon suyu



AYVA REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI 

İlk olarak ayvalar bol sirkeli suda yıkanır. 

Ardından kabuğu soyulur.

Ayva elma dilimi şeklinde çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir. 

Derin büyükçe bir tencereye ayvalar ilave edilir.

Üzerine toz şeker eklenir ve 2 saat bekletilir.

Daha sonra üzerine su ve ayva çekirdekleri eklenir.

Tencere ocağa konup ilk orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir. 

Ayva reçeli kıvamını anlamak için bir miktar suyundan porselen tabağa konup dondurucuda 5 dk bekletilir.

 Eğer reçelin kıvamı yoğun bir kıvam alıyorsa olmuştur.En son limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatılır. 

Eğer su gibi akıyorsa reçel bir miktar daha kaynatılır. 

Pişen ayva reçeli ocaktan alıp soğuması için bekletilir. Bekleyen ayva reçeli temiz bir kavanoza konur.

Buzdolabında dinlendirilir.Artık reçel kahvaltıda yenmeye hazır afiyet olsun.🌹🌿

KALBİMDEKÎ❤MUTFAK



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Sivas Ketesi-Kalbimdeki Mutfak