KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER
Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları |
Şimdi tam zamanı
Kahvaltıda nefis ayva reçeli. Ama ayva reçeli yaparken kimi zaman ya çok sulu ya da katı olur. Bunun için ayva reçeli yaparken malzemesinin tam ölçüde olmasına dikkat etmeliyiz.
MALZEMELER
7 adet ayva
5 bardak toz şeker
5 adet ayva çekirdekleri
6 bardak su
2 çorba k. limon suyu
AYVA REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI
İlk olarak ayvalar bol sirkeli suda yıkanır.
Ardından kabuğu soyulur.
Ayva elma dilimi şeklinde çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir.
Derin büyükçe bir tencereye ayvalar ilave edilir.
Üzerine toz şeker eklenir ve 2 saat bekletilir.
Daha sonra üzerine su ve ayva çekirdekleri eklenir.
Tencere ocağa konup ilk orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.
Ayva reçeli kıvamını anlamak için bir miktar suyundan porselen tabağa konup dondurucuda 5 dk bekletilir.
Eğer reçelin kıvamı yoğun bir kıvam alıyorsa olmuştur.En son limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatılır.
Eğer su gibi akıyorsa reçel bir miktar daha kaynatılır.
Pişen ayva reçeli ocaktan alıp soğuması için bekletilir. Bekleyen ayva reçeli temiz bir kavanoza konur.
Buzdolabında dinlendirilir.Artık reçel kahvaltıda yenmeye hazır afiyet olsun.🌹🌿
KALBİMDEKÎ❤MUTFAK
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.