KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

SEBZELİ ETLİ PİLAV

SEBZELİ ETLİ PİLAV
SEBZELİ ETLİ PİLAV 
MALZEMELER=2 su b. pirinç,Yarım kg kuşbaşı et,4-5 adet sivri biber,2 adet kapya biber,2 su b.nohut,2 kaşık tereyağ,3 bardak sıcak su,Tuz.
                                  YAPILIŞI

  • İlk olarak kuşbaşı et düdüklü tencerede 1 saat kadar haşlanır.
  • Daha sonra pilav tenceresi ocağa konur.
  • Tencereye tereyağ ile sıvıyağ eklenir.
  • Yıkanmış pirinçler tencereye eklenip kavurulur.
  • Pirince,biber ve nohut eklenir.
  • Haşlanmış kuşbaşı et ilave edilir.
  • Sıcak su ilavesiyle tuz eklenir.
  • Önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • 15 dk dinlendirilir. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Melodi Kek Tarifî-Kalbimdeki mutfak