KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

İRMİKLİ TATLI-kalbimdekimutfak

İRMİKLİ TATLI
İRMİKLİ TATLI
MALZEMELER
125 gr tereyağ
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 kaşık yoğurt
3 kaşık irmik
1 tatlı k. Kabartma tozu
Yaŕım çay b. Sıvı yağ
Yarım su b.hindistan cevizi
2.5 su b.un

ŞERBETİ İÇİN
2.5 Su b. Şeker
3 su b. Su
Yarım limon suyu

ÜZERİ İÇİN
Toz antep fıstığı


YAPILIŞI:Derin bir kaba bütün malzemeleri alıyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamuru merdane yardımıyla açıyoruz. Şekilli kalıba bastırıyoruz. Şekilli hamurdan iki tane elde ediyoruz. Ortasını çukurlaştırıp yumurta sarısı sürüyoruz.170 derecede 35-40 dk pişiriyoruz. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti döküyoruz.Toz antep fıstığı ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Melodi Kek Tarifî-Kalbimdeki mutfak