KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Pratik Kuru Pasta-Kalbimdeki❤Mutfak

 Merhaba mutlu pazarlar 🙂🌺🌿❤

Pratik Kuru Pasta

Pratik Kuru Pasta
Pratik Kuru Pasta 











Malzemeler 

1 adet yumurta 
150 gr tereyağ 
1 çay b. sıvı yağ 
3 çorba k. sirke
3 çorba k. şeker
1 Paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un 
Susam,çörekotu

Yapılışı 
  • Yoğurma kabına oda sıcaklığında ki tereyağ ve  şeker konur. 
  • Sıvı yağ ve diğer malzemeler eklenir. 
  • Aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir. 
  • Kurabiye kalıpları ile şekiller verilir. 
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 
  • Yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpilir. 
  • 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir. 
Afiyet bal şeker olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

EFSANE LEZZETLER

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK