KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹Gül Tatlısı Tarifî-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

En güzel ev yapımı tarifler bu blogda bugün farklı bir tatlı yapmak isteyenler işte değişik  bir tarif gül şeklindeki bu tarif hem görünüş hemde lezzet bakımından sofralara renk katar. Misafirlerinize beş çayında ikram edebilirsiniz.
Gül Tatlısı Tarifî
Gül Tatlısı Tarifî 
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
MALZEMELER
150 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
1 su b. yoğurt
1 su b. sıvı yağ
1 su b. irmik
5 su b. un
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN
5 su b. Şeker
5 su b. su
Yarım limon suyu

ÜZERİ İÇİN
Fındık

🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹
YAPILIŞI =Gül tatlısı için ilk olarak şerbet kaynatılır. Şerbet bir kenarda soğuması için bekletilir. Tatlının hamuru için geniş bir kaba yumurta sarısı,yoğurt,sıvı yağ,eritilmiş tereyağ alıp çırpılır. Üzerine irmik,kabartma tozu,vanilya ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  Hamur merdane ile açılır. Çay bardağı ile daireler kesilir. 3 adet daire üst üste yarım ay şeklinde rulo yapılır. Rulo bıçak ile kesilir. İki adet gül elde edilir. Ortasına fındık konur. Tepsiye dizilir. Diğer hamur aynı şekilde yapılır. 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkmış tatlıya şerbet dökülür. Ilındıktan sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak