KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

BONCUK MANTI TARİFİ
BONCUK MANTI TARİFİ 

MALZEMELER
3 yumurta
1 su b. su
aldığı kadar un
tuz

Üzeri için
kırmızı pul biber

YAPILIŞI
  1. Bütün malzeme ile sert bir hamur yapılır. 
  2. Ardından merdane ile ince açılır.
  3. Makarna gibi kesilir. 
  4. Boncuk mantı için tencerede su kaynatılır.
  5. Kaynayan suya tuz ve sıvı yağ konur.
  6. Orta ateşte pişirilir.
  7. Boncuk mantı süzülür.
  8. Tavaya yağ konur. 
  9. Pul biber yağda yakılır.
  10. Boncuk mantı yağ ile harmanlanır.
  11. Ayran ile birlikte servis edilir.
AFİYET ŞİFA OLSUN. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak