KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

İftar Duası,İftar menüsü

 Allah'ım

Senin rızan ile oruç tuttum.

Sana İnandım,Sana güvendim. 

Senin Rızkın ile orucumu açtım. 

Hamdolsun verdiğin nimetlere 

Sağlık ve afiyete.



Yogurtlu semizotu Çorbası
Yoğurtlu Semizotu Corbası











MALZEMELER
1 su b. buğday
Yarım demet semizotu
2 su b. yoğurt
1 adet yumurta
2 çay k. nane
tuz

YAPILIŞI
  1. Nefis semizotlu yoğurt çorbası için ilk tencereye su ile buğday eklenip ocağa konur.
  2. Ardından semizotu bol suda yıkanır. 
  3. Semizotu ince ince doğranır .
  4. Diğer tarafta yoğurt ve yumurta sarısı çırpılır.
  5. Buğday pişince yoğurt yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. 
  6. Doğranmış semizotu da çorbaya eklenir  
  7. Corba kaynayana kadar sürekli karıştırılır. 
  8. Kaynayan çorba için ayrı bir tava da yağ ile birlikte nane yakılır.
  9. Nane çorbaya eklenir. 
  10. En son tuz katılır. 

NOT=Arzuya göre çorba soğuk olarak ikram e dilir.
kalbimdeki❤Mutfak AFİYET ŞİFA OLSUN
SOSLU BİFTEK TARİFİ
SOSLU BİFTEK TARİFİ 

Soslu biftek için
MALZEMELER
1 kg dana biftek
3 adet domates
1 tatlı k. salça
sıvı yağ
tuz

YAPILIŞI
  1. İlk olarak biftek sıvı yağ ile harmanlanır.
  2. Daha sonra dolapta bir kaç saat bekletilir. 
  3. Ardından teflon tavada orta ateşte kızartılır. 
  4. Biftek kızarınca tavaya bir miktar sıvı yağ konur.
  5. Tavaya salça eklenir.
  6. Salça kavrulur. 
  7. Ardından hemen rendelenmiş domates eklenir. 
  8. Salça  ve domates bir güzel pişirilir. 
  9. Sosun içine bir miktar tuz katılır. 
  10. Sos sıcak olarak bifteğe dökülür. 
Afiyet şifa olsun. 
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı

MALZEMELER
1 su b. bulgur
Yarım su b. tel şehriye
1 su b. haşlanmış nohut
300 gr dana kuşbaşı  (haşlanmış)
1 çorba k. tereyağ
3 su b. sıcak su
1 çay k. tuz

YAPILIŞI
  1. Orta boy bir tencereye sıvı yağ ve tereyağ konur.
  2. Ardından tel şehriye ilave edilir. 
  3. Tel şehriye kavrulunca yıkanmış bulgur eklenir.
  4. Bulgur ve şehriye kavurulur.
  5. Pilava sıcak su ilavesiyle tuz katılır. 
  6. Pilava haşlanmış nohut eklenir.
  7. Pilav suyunu çekince dinlenmesi için bekletilir.
  8. Dinlenen pilav haşlanmış et ve salata ile birlikte servis edilir.
AFİYET ŞİFA OLSUN. 

Renkli Salata
Renkli Salata 

MALZEMELER
2 adet havuç
1 orta boy  mor lahana
1 orta boy turp
3 kaşık zeytinyağı
Yarım limon suyu
tuz

YAPILIŞI

  1. İlk olarak havuç rendelenir.
  2. Daha sonra mor lahana rendelenir.
  3. Ardından turp rendelenir 
  4. Sırasıyla zeytinyağı ve tuz katılır.
  5. Çorba ve pilavın yanında servis edilir. 
AFİYET OLSUN.


Çocuklar bu pudinge bayılacak
Hem pratik hem çok lezzetli
işte nefis kuriyemişli puding tarifi 👌
Kuruyemişli Puding
Kuruyemişli Puding 
MALZEMELER

  1. 3 lt süt
  2. 4 kaşık şeker
  3. 2 çorba k. kakao
  4. 1 çorba k. nişasta 
  5. 1 yumurta sarısı 
  6. 1 kaşık un
Süslemek İçin
Toz antep fıstığı 
fındık 
hindistan cevizi

YAPILIŞI 
  • Derin bir tencereye süt ile diğer malzemeler konur.
  • Daha sonra kısık ateşte puding pişirilir. 
  • Eğer puding  çok fazla lapalaşırsa biraz daha süt ilave edilir.
  • Puding sıcak iken ikram tabaklarına pay edilir.
  • Puding resimde görüldüğü şekilde veya istenilen şekilde süslenir.
AFİYET OLSUN. 

NEFİS YEMEKLERE BAKTINIZ MI?



Kaşarlı Köfte Tarifî

Kalbura Bastı Tarifî

Bazlama Tarifî

Ramazan Pidesi Yapımı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak