KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tepsi Kadayıfı-Kalbimdekimutfak

 Çıtır Çıtır Tepsi Kadayıfı



Malzemeler
1 kg kadayıf
5 su b. toz şeker
2 çorba k. tereyağ
1 çay b. sıvı yağ
5 su b. su
1 su b. fındık
Yarım limon suyu

Yapılışı
Kadayıf buzlukta bir gün bekletilir.
Ertesi gün büyük bir tepside ufalanır.
Ocakta şeker ve su kaynatılır. Kaynayınca limon eklenir. Koyulaşınca ocak kapatılır.
Tavada sıvı yağ ve tereyağ eritilir.
Kadayıf üzerine döküp harmanlanır.
Yarısı düz olacak şekilde bir tepsiye bastırılır.
Üzerine kırılmış fındık serpilir.
Diğer yarısı üzerine döşenir.
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
İlk sıcaklığı çıkmış tatlıya şerbet dökülür.
Soğuyunca servis edilir.
Afiyet bal şeker olsun.
Kanalımı beyenip abone olmayı unutmayın.
Hoşçakalın.🙂


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

KAKAOLU BEYAZ KEK-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Nohut Yemeğinin Yanına Ne Gider-Kalbimdeki❤Mutfak