KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Sivas Yöresinden Hıngel Tarifi

 Sivas Yöresinden Hıngel Tarifi


 
Malzemeler 
3 adet yumurta 
1 tatlı k. tuz
Aldığı kadar un 

İç malzemesi için 
2 adet haşlanmış patates 
1 çay k. Tuz 
2 çay k. Pul biber 

Yapılışı 
Derin bir yoğurma kabına yumurta kırıp tuz ile çırpılır. 
Aldığı kadar un ekleyip hamur yapılır. 
Merdane ile ince açıp kare şeklinde kesilir. 
Haşlanmış patates püre haline getirip baharat ve tuz eklenir. 
Kare şeklinde kesilen hamura patates konur.
Şekil verip kapatılır. 
Kaynamış suya tuz katıp hıngel haşlanır. 
Süzgeçten süzülen hıngele soğuk su dökülür. 
Tava ocağa konup sıvı yağ eklenir. 
Üzerine pul biber katıp bekletmeden hıngel üzerine dökülür. 
Afiyet olsun. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak