Kurabiye hangi yağ ile yapılır? Tereyağla mı? sıvı yağla mı?
|
Kurabiye hangi yağ ile yapılır? |
Çay saatleri'nin vazgeçilmez yiyeceği kurabiye büyükten, küçüğe herkesi mutlu eder.
Çay ile birlikte tüketilen kurabiye şekerli ve tuzlu olarak iki çeşit olup sıvı yağ ve tereyağ ile de yapılabilir.
Peki kurabiye yapılırken hangi yağ ile daha lezzetli olur.İşte tüm detaylar...
Kokusuyla etrafı saran kurabiye çay ve kahve yanında keyifle tüketilmektedir.
En önemli özelliği ağızda dağılması ve kıyır kıyır olmasıdır.
Kurabiye tereyağ ile mı? Sıvı yağ ile mi yapılır?
Detayları...
AĞIZDA DAĞILAN KURABİYE TEREYAĞ İLE Mİ SIVI YAĞ İLE Mİ YAPILIR?
- Ev yapımı kurabiyeler de hem sıvı yağ hem tereyağ yağ kullanılır.
- Margarin kurabiye yapımın da sağlık açısından zararlıdır. Uzmanlar tercih edilmesini önermiyor.
- Kurabiye yaparken tereyağ kullanılırsa hem ağızda dağılan hem kıyır kıyır olan kurabiyeler elde etmiş olursunuz.
- Sıvı yağ ile yapılan kurabiyeler yumuşak olur ağızda dağılmaz.
- Hem tereyağ hem sıvı yağ ile birlikte yapılan kurabiyeler lezzet açısından son derece başarılı olur.
Afiyet Olsun...
KURABİYELER NASIL SAKLANIR?
- Cam bir kavonozda 2 hafta boyunca saklanabilir.
- Yağlı kağıt arasına sarıp buzdolabı poşetinde saklanır.
Hepsi Bu Kadar...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.