KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Yılbaşı Menüsü-Kalbimdeki❤Mutfak

 YILBAŞI MENÜSÜ 🌲😍🌹


 Yılbaşı Ağacı Kurabiyesi🌲🌿⚘

Yılbaşı Ağacı Kurabiyesi
Yılbaşı Ağacı Kurabiyesi 


















Malzemeler 
150 gr tereyağ 
1 adet yumurta 
1 çay b. Sıvı yağ 
4 çorba k. toz şeker 
3 çorba k. sirke
1 paket kabartma tozu 
4 su b. un
1 tatlı k. tuz. 

Üzeri için 
Çörekotu 
Susam
1 yumurta sarısı 

Yapılışı 
Geniş bir kaseye oda sıcaklığında ki tereyağı konur.
Ardından yumurta ve şeker eklenir. 
Sırasıyla diğer malzemeler katılır. 
Kurabiye kalıpları ile şekiller verilir. 
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu,susam serpilir. 
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 



















Afiyet olsun. 

 Ağzı Açık Pide🥖🍽🥮🌺

Ağzı Açık Pide
Ağzı Açık Pide 


















Malzemeler 
1 paket kuru maya 
1 su b. ılık süt (ılık süt)
1 çay b. sıvı yağ 
1 tatlı k. tuz
Aldığı kadar un 
250 gr kaşar peyniri 
150 gr tulum peyniri

Yapılışı 
Büyükçe bir yoğurma kabına maya ve ılık süt konur. 
Ardından sıvı yağ ve tuz eklenir. 
Aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir. 
Yarım saat mayalanması için kapaklı bir kapta bekletilir. 
Mandalina büyüklüğünde yumaklar yapıp tek tek açılır. 
Arasına peynir konup pide şekli verilir. 
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 
Afiyet olsun. 

Yarın Menüde Ne Var?🤔🌺🌿






 MUZLU RULO🍰 PASTA(YUMUŞACIK)🧁☕

Muzlu Rulo Pasta
Muzlu Rulo Pasta


















Malzemeler 
6 adet yumurta 
1 su b. toz şeker
2 su b. Un 
2 paket kabartma tozu 

Kreması için 
2.5 su b. Süt 
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. un
2 çorba k. nişasta 
1 adet yumurta sarısı 
3 adet muz

Üzeri için 
2 paket krem şanti
Yarım çay b. Süt 

Süslemek için
Antep fıstığı 
Sütlü çikolata 

Yapılışı 
Pandispanya keki için önce bir kaba yumurtaları kırıyoruz.
Hemen ardından toz şeker ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
Un ve kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye eşit şekilde döküyoruz.
190 derecede 10 dk pişiriyoruz. 
Fırından çıkan kek ilk sıcaklığı çıkınca üzerine bir yağlı kağıt kapatıp ters çeviriyoruz.
Yağlı kağıdı kekten çıkarıp süt ile ıslatalım.
Daha önceden pişirdiğimiz kremayı pandispanya üzerine sürelim.
Muzu bütün şekilde arasına koyup Pandispanya'yı saralım.
Üzerine süt ile çırptığımız krem şantiyi sürelim.
Çikolata ve antep fıstığı ile süsleyelim.


















Sevdiklerinizle beraber afiyet bal şeker olsun.🌹











 Pratik Lokum Köfte  

Merhaba Hanımlar bu Akşam ne pişiricem diye
Düşünenlere veya şipşak yemek hazırlamak isteyenlere işte size pratik köfte tarifi 
Pratik Lokum Köfte
Pratik Lokum Köfte 


















Malzemeler 
500 gr kıyma
1 çay b. Galete unu 
1 adet soğan
2 çay k. pul biber
1 çay k. kimyon
2 çay k. karbonat
2 çay k. Tuz

Yapılışı 
Derin bir yoğurma kabına kıyma sırasıyla diğer malzemeler konur. 
Ardından baharat ve tuz eklenir. 
Karbonat eklememizin sebebi köftenin yumuşak olmasını sağlıyor.
Bir süre yoğrulan harçtan köfteler hazırlanır. 
Orta ateşte arkalı önlü kızartılır. 
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 




YAPIMI KOLAY NEFİS TAVUKLU ŞAKŞUKA TARİFİ


Tavuklu Şakşuka Tarifî
Tavuklu Şakşuka Tarifî 


















MALZEMELER 
4 adet patates 
2 adet patlıcan 
2 adet kabak 
7-8 adet yeşil biber 
Yarım kg kemiksiz tavuk 
4 adet domates 
1 kaşık salça 
4 diş sarımsak 
2 çay k. tuz 

YAPILIŞI 
Nefis tarif için sebze ve tavuk küp küp doğranır. 
Ardından sıvı yağ ve tuz ekleyip harmanlanır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür.
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 
Tavaya bir miktar sıvı yağ konur. 
Bir kaşık salça ve rendelenmiş domates eklenir. 
Domates ve salça sotelenir.
Fırından  çıkan Şakşuka üzerine domates sosu gezdirilir.
AFİYET OLSUN. 


























Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak