KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Ağzı Açık Pide-Kalbimdeki❤Mutfak

 Ağzı Açık Pide🥖🍽🥮🌺

Ağzı Açık Pide
Ağzı Açık Pide 


















Malzemeler 
1 paket kuru maya 
1 su b. ılık süt (ılık süt)
1 çay b. sıvı yağ 
1 tatlı k. tuz
Aldığı kadar un 
250 gr kaşar peyniri 
150 gr tulum peyniri

Yapılışı 
Büyükçe bir yoğurma kabına maya ve ılık süt konur. 
Ardından sıvı yağ ve tuz eklenir. 
Aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir. 
Yarım saat mayalanması için kapaklı bir kapta bekletilir. 
Mandalina büyüklüğünde yumaklar yapıp tek tek açılır. 
Arasına peynir konup pide şekli verilir. 
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 
Afiyet olsun. 

Yarın Menüde Ne Var?🤔🌺🌿






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK