KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tok Tutan Makarna-Kalbimdeki Mutfak

 TOK TUTAN NEFİS EV YAPIMI MAKARNA 🌹


İyi Akşamlar 🙂🌺
Hepimiz akşam yemeğinde hem lezzetli hem tok tutan yemekler tercih ederiz. 
Özellikle akşam hemen kolay bir yemek hazırlamak isteyenler makarnayı tercih eder.
Hazır makarna kolay olabilir ama ev yapımı makarna hem çok lezzetli hem de tok tutar.

Tok Tutan Makarna
Tok Tutan Makarna


🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺

Malzemeler 

4 adet yumurta 
2 çay k. Tuz 
Aldığı kadar un 

Yapılışı 

Derin bir yoğurma kabına yumurtalar kırılır. 
Ardından tuz ve aldığı kadar un ekleyip sert bir hamur elde edilir. 
Daha sonra oklava ile incecik açılır. 
Yufkaya un serpilir ve bıçak ile ince ince kesilir.
Hemen haşlanmayacaksa fırında kurutulur. 
Afiyet olsun. 

Not:

Ev yapımı makarna tok tutmasının  sebebi yumurtalı olmasıdır.

Akşam Menüsü 

Mercimek çorbası 
Tok Tutan Makarna 
Havuçlu marul salatası 
Ayran


Yarın hangi yemek var?🤔






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Sivas Ketesi-Kalbimdeki Mutfak