KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Gül Katmer- kalbimdekimutfak

 

Gül Katmer
Gül Katmer


Malzemeler 

1.5 su b. süt
1 çay b. yoğurt
1 paket kuru maya
1 tatlı k. tuz
4 su b. un

Üzeri için
Yumurta sarısı 

Arası için
125 gr tereyağ 
1 çay b. sıvı yağ 

İç malzemesi için
Tulum peyniri ve kaşar peyniri 

Yapılışı 
Derin bir yoğurma kabına maya ve ılık süt eklenir.
Ardından sırasıyla diğer malzemeler konur.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır.
En az 1 saat bekletilir. Bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alıp yuvarlanır.
Merdane ile tabak büyüklüğünde açılır.
Arasına peynirli içten konup rulo şeklinde daha sonra gül şekli verilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen katmere yumurta sarısı sürülür.
180 derecede 35 dk pişirilir. 
Afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak