KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Kuruyemişli Atom Kurabiye Tarifi-Kalbimdeki Mutfak

 KURUYEMİSLİ ATOM KURABİYE  



MALZEMELER 

150 gr tereyağı 
2 adet yumurta sarısı 
1 çay b. Pudra şekeri 
1 çay k. tarçın 
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu 
2 bardak un
1 çay b. Kayısı 
1 çay b. Kuru üzüm 
1 çay b. fındık 

Yapılışı
Derin bir yoğurma kabına oda sıcaklığında ki tereyağ,yumurta ve pudra şekeri konup karıştırılır. 
Ardından sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip yoğrulur. 
Silindir biçimine getirilen hamur buzdolabı poşetine konup buzdolabının buzluğunda yarım saat bekletilir. 
Yarım saat sonra bıçak ile bir parmak kalınlığında kesilir. 
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen atom kurabiyeler 160 derecede üzeri fazla kızarmadan pişirilir. 
Afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak