KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Erik Kompostosu-Kalbimdeki Mutfak

 BUZ GİBİ FERAHLATIR NEFİS ERİK KOMPOSTOSU



















Malzemeler 
1 kg kırmızı erik 
8 bardak su

Yapılışı 
Geniş bir tencereye yıkanmış erik ve su eklenir.
Orta ateşte rengini verinceye kadar pişirilir. 
Soğuduktan sonra buzdolabına konur.
Bir gün dolapta bekleyen komposto pilav veya kahvaltıda afiyetle servis edilir. 
Çocukların da seveceği erik kompostosuna şeker eklemeden miniklere afiyetle içirebilirsiniz. 
Afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak