KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?-Kalbimdeki❤Mutfak

 🌹🌿NEFİS DOLMA İÇİ HAZIRLAMA🌹

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır  




















Yaprak sarması veya dolma sevmeyen yoktur herhalde birde lezzetli yapılmışsa.
Malzemesi,ölçüsü tam kıvamında olmalı.
Zeytinyağlı veya etlisi her ikisi de güzel olur.
Bugün ben de akşam yemeği için yaprak sarması hazırladım. Gelin iç malzemesi nasıl hazırlanır ona bakalım.

Malzemeler
300 gr kıyma
1 su b. aşlık (kırık buğday)
1 çay b. bulgur 
Yarım demet maydanoz 
Yarım demet dereotu
2 kaşık salça
Yarım çay b. sıvı yağ 
2 çay k. pul biber
1 çay k. kimyon.
1 çay k. tuz

Yapılışı 
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Çiğ köfte tepsisi varsa daha güzel olur. 
Yapraklar sert ise bol suda yıkadıktan sonra Tencerede iyice yumuşayana kadar kaynatın. 
Daha sonra derin bir süzgeçte süzün. 
İç malzemesini sarıp tencereye dizin.
Üzerine iki adet porselen tabak kapatıp üzerine gececek kadar sıcak su döküp pişirin.

AFİYET OLSUN. 

YANINA NE GİDER?

  1. YAPRAK SARMASI
  2. AYRAN ÇORBASI 
  3. PİRİNÇ PİLAVI
  4. KAYISI KOMPOSTOSU 
  5. AFİYET OLSUN. ☺🌿

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK