KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

 🌹Yemeğe besmele ile başlamak sünnettir.

Hadis-i şerif🌿

Osmanlı Mutfağından Hanım Göbeği Tatlısı Tarifî

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifî
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifî 

 







Hanım Göbeği Tatlısı Tarifî
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifî 
















Malzemeler 

100 gr tereyağ 
1 adet yumurta 
1 tatlı k. toz şeker 
1.5 su b. su
1 su b.  un 
Yarım paket kabartma tozu 
1 çay b. irmik
1 çorba k. elma sirkesi  
1 fiske tuz

Şerbeti İçin 

1.5 su b. toz şeker 
2 su b. su 
Yarım limon suyu 

Yapılışı 

Tatlı için ilk olarak şerbet hazırlanır.
Şeker ile su kaynatılır. Su kaynayınca limon suyu eklenir. 
Diğer tarafta tencerede su,tereyağ ve şeker kaynatılır. 
Su kaynayınca un ve kabartma tozu katılır. 
Kaşık ile sürekli karıştırarak pişirilir. 
Ocaktan alıp soğuması için bekletilir. 
Bekleyen hamura yumurta,irmik ve sirke katılır.
Çırpıcı ile hızlı karıştırarak pürüzsüz kıvama getirilir. 
Tavaya sıvı yağ konup ele yapışmayan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verilir. 
Tatlılar tavada nar gibi kızarıncaya kadar pişirilip  soğuk şerbete atılır. 
Tatlı şerbette fazla bekletilmeden servis tabağına konur.
AFİYET OLSUN. 
Yanında limonlu çay ile birlikte servis edilir. 










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak