KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER
İşkembe Çorbası Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
🌼HER GÜN AYNI YEMEĞİ YİYİN,KURU EKMEK YİYİN,AMA ASLA KUL HAKKI YEMEYİN🌹
İşkembe çorbası Tarifî |
NEFİS İŞKEMBE ÇORBASI TARİFÎ
MALZEMELER
1 kg işkembe (doğranmış)
2 kaşık yoğurt
2 kaşık un
1 adet yumurta sarısı
2 çorba k. limon suyu
4 diş sarımsak
2 çay k. pul biber
YAPILIŞI
Kasaptan alınan dana işkembe küp küp doğranır.
Ardından bir saat düdüklüde haşlanır.
Diğer tarafta terbiyesi için bir kaseye un,yumurta sarısı,yoğurt ve limon suyu eklenip çırpılır.
Yaklaşık bir saat sonra haşlanmış olan işkembe suyundan bir kepçe alıp terbiyeye eklenir.
Ardından yoğurtlu terbiye çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.
Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Küçük bir tavaya sıvı yağ ile birlikte pul biber ve dövülmüş sarımsak eklenir.
Fazla yakmadan çorbaya ilave edilir.
En son tuz ilavesiyle bir taşım kaynattıktan sonra ocak kapatılır.
İşkembe çorbası sıcak olarak servis edilir.
AFİYET ŞİFA OLSUN.
KALBİMDEKİ❤MUTFAK
NEFİS ÇORBA TARİFLERİ İÇİN
ÇORBA TARİFLERİ
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.