KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Üçgen Mantı Tarifi-kalbimdeki❤Mutfak

 

ÜÇGEN MANTI TARİFİ
ÜÇGEN MANTI TARİFİ

MALZEMELER 

2 yumurta

1 yumurta sarısı 

2 adet patates

aldığı kadar un

Pul biber

Tuz


YAPILIŞI 

Derin bir kaba yumurtalar kırılır. 

Ardından tuz ile çırpılır. 

Azar azar ün ekleyip sert bir hamur elde edilir. 

Merdane ile ince ince  açılır. 

Açılan yufka kare kare kesilir.

Daha önceden haşlanmış patates'e pul biber ve tuz katılır. 

Kare kesilen yufkaya patates pay edilir. 

Üçgen şeklinde ağzı açılmayacak şekilde kapatılır.

Derin bir tencereye su koyup ocağa konur.

Su kaynayınca sıvı yağ ve tuz eklenir.

Üçgen mantı kaynayan suya bırakılır.

8-9 dk haşlanır. 


AFİYET OLSUN. 


 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK