KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Pasta Kreması Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

“Yemeğin bereketi yemekten önce ve sonra elleri yıkamaktır.”

Pasta Kreması Tarifî
Pasta Kreması Tarifî 

MALZEMELER 

1 adet yumurta
2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI

Pasta Kreması için tencereye süt,yumurta sarısı,sırasıyla diğer malzemeler konur. Tencere ocağa konur. Ardından orta ateş ateşte sürekli karıştırılır. Krema kaynayınca hemen ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Nefis pasta kremasını pastalarda ara krema olarak kullanabilirsiniz. 

AFİYET OLSUN. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK