KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Pandispanya Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak


Allah, bir şey yiyip içtikten sonra kendisine hamdeden kimseden razı olur.”


Pandispanya Tarifî
Pandispanya Tarifî 

MALZEMELER 

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı +3 kaşık un
  • YAPILIŞI
  • Yumurta sarısı ve akı ayrı bir kaba kırılır.
  • İlk olarak sarısı toz şeker ile birlikte çırpılır. 
  • Ardından ılık su eklenir .
  • Un azar azar ekleyip çırpılır.Yumurta beyazı blenderla köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. 
  • Daha sonra yumurta akı diğer karışıma eklenir.
  • 22 santim pasta kalıbına yağlı kağıt serilir. kek karışımı dökülür.
  • 180 derecede 35 dk pişirilir. 


AFİYET OLSUN. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK