KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Etli Yaprak Sarma Tarifi-kalbimdeki❤mutfak

YEMEKLERİN BAŞ TACI DOYUM OLMAZ TADINA NEFİS ETLİ YAPRAK SARMA

Etli Yaprak Sarma Tarifi
Etli yaprak sarma Tarifi

MALZEMELER
Yarım kg kıyma
1 su b. bulgur
1 su b. pirinç
2 adet soğan
yarım demet maydonoz
2 k. salça
2 çay k. pul biber
2 çay k. kimyon
2 çay k. tuz
yarım çay b. zeytinyağı



YAPILIŞI
  1. İlk olarak salamura yaprak bir gece önceden ılık suda bekletilir. 
  2. Ardından sarma içi hazırlanır.
  3. Derin bir yoğurma kabına kıyma sırasıyla diğer malzemeler konur. 
  4. Etli sarma sekilde görüldüğü gibi hazırlanır. 
  5. Derin bir tencereye dizilir. 
  6. Arzuya göre zeytinyağı gezdirilir. 
  7. Eksi olması icin limon dilimi eklenir.
  8. Yaklaşık 1 saat ocakta kısık ateşte pişirilir. 
  9. Dinlenmesi için bekletilir. 
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
Afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Sivas Ketesi-Kalbimdeki Mutfak