KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

5 Çayı Menüsü

 

“Bereket yemeğin ortasına iner dolayısıyla siz yemeği ortasından değil kenarlarından yiyin.” (Ebu Davud)
 

5 çayı Menüsü
5 Çayı Menüsü 

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ

MALZEMELER
1 kg ıspanak
300 gr beyaz peynir
Hazır kesilmiş üçgen yufka
1 çay k. toz kırmızı biber
1 adet soğan

YAPILIŞI:İlk önce ıspanakları yıkıyoruz. Derin bir tencereye ıspanakları ekliyoruz.Ispanaklar suyunu salınca süzgeçte süzüyoruz.Tencereyi tekrar ocağa alıyoruz. Yağ ilave ediyoruz.Küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Ardından ıspanakları ilave ediyoruz. Pul biber ilave edip ocaktan alıyoruz. Peynir ilave ediyoruz. Ispanakla peyniri karıştırıyoruz.Yufkayı düz bir zemine alıyoruz. Üçgen yufkanın üzerine su ile karışık yağı sürüyoruz.Üzerine bir yufka daha ekliyoruz. Onun üzerinide yağlıyoruz.Ispanaklı peynir ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.yufkalar bitene kadar yapıyoruz.yumurta sarısı ve zeytinyağı karıştırıyoruz.Böreklerin üzerine fırça ile sürüyoruz. Susam serpiyoruz.200 derecede 30-35dk pişiriyoruz. Ben ıspanağa tuz eklemedim peynir tuzlu olduğu için arzuya göre ıspanağa tuz ekliyebilirsiniz


Karışık Limonata

MALZEMELER
3 Adet limon
2.5 lt su
1 bardak şeker ( arzuya göre artırabilirsiniz.)
2 adet mandalina

YAPILIŞI:Önce limonları
 rendenin ince gözüyle rendeliyoruz.içine şeker ilave ediyoruz.Limonları dilimleyip katıyoruz.mandalinaları suyunu sıkıyoruz içine katıyoruz.Suyu da ilave ediyoruz.Süzgeçten geçiriyoruz.Dolaba konur. Soğuk olarak servis edilir.


Antep Fıstıklı Şekerpare

MALZEMELER=1 yumurta,1.5 çay b. Pudra şekeri,200 gr margarin,1 paket vanilya,yarım paket kabartma tozu,aldığı kadar un,1.5 çay b.irmik.                                     ŞURUBU İÇİN=2 Su b.şeker,2.5 su b. Su,yarım limon suyu.                                                              YAPILIŞI=Yumurta ve pudra şekerini,margarin,vanilya,kabartma tozunu ,irmiği karıstırın.Aldığı kadar unu da ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edin.190°derecede 35 dk pişirin.Soğuk şurubu ilk sıcaklığı çıkmış tatlıya dökün.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak