“Bereket yemeğin ortasına iner dolayısıyla siz yemeği ortasından değil kenarlarından yiyin.” (Ebu Davud)
|
5 Çayı Menüsü |
NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ
MALZEMELER
1 kg ıspanak
300 gr beyaz peynir
Hazır kesilmiş üçgen yufka
1 çay k. toz kırmızı biber
1 adet soğan
YAPILIŞI:İlk önce ıspanakları yıkıyoruz. Derin bir tencereye ıspanakları ekliyoruz.Ispanaklar suyunu salınca süzgeçte süzüyoruz.Tencereyi tekrar ocağa alıyoruz. Yağ ilave ediyoruz.Küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Ardından ıspanakları ilave ediyoruz. Pul biber ilave edip ocaktan alıyoruz. Peynir ilave ediyoruz. Ispanakla peyniri karıştırıyoruz.Yufkayı düz bir zemine alıyoruz. Üçgen yufkanın üzerine su ile karışık yağı sürüyoruz.Üzerine bir yufka daha ekliyoruz. Onun üzerinide yağlıyoruz.Ispanaklı peynir ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.yufkalar bitene kadar yapıyoruz.yumurta sarısı ve zeytinyağı karıştırıyoruz.Böreklerin üzerine fırça ile sürüyoruz. Susam serpiyoruz.200 derecede 30-35dk pişiriyoruz. Ben ıspanağa tuz eklemedim peynir tuzlu olduğu için arzuya göre ıspanağa tuz ekliyebilirsiniz
Karışık Limonata
MALZEMELER
3 Adet limon
2.5 lt su
1 bardak şeker ( arzuya göre artırabilirsiniz.)
2 adet mandalina
YAPILIŞI:Önce limonları
rendenin ince gözüyle rendeliyoruz.içine şeker ilave ediyoruz.Limonları dilimleyip katıyoruz.mandalinaları suyunu sıkıyoruz içine katıyoruz.Suyu da ilave ediyoruz.Süzgeçten geçiriyoruz.Dolaba konur. Soğuk olarak servis edilir.
Antep Fıstıklı Şekerpare
MALZEMELER=1 yumurta,1.5 çay b. Pudra şekeri,200 gr margarin,1 paket vanilya,yarım paket kabartma tozu,aldığı kadar un,1.5 çay b.irmik. ŞURUBU İÇİN=2 Su b.şeker,2.5 su b. Su,yarım limon suyu. YAPILIŞI=Yumurta ve pudra şekerini,margarin,vanilya,kabartma tozunu ,irmiği karıstırın.Aldığı kadar unu da ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edin.190°derecede 35 dk pişirin.Soğuk şurubu ilk sıcaklığı çıkmış tatlıya dökün.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.