KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tavuklu Pilav Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

 MİS GİBİ TAVUKLU PİLAV 

PİLAV SEVENLERE

Tavuklu Pilav Tarifî
Tavuklu Pilav Tarifî 

MALZEMELER 

Yarım kg kemiksiz tavuk

1 su b. pirinç

2.5 su b. tavuk suyu

1 çay k. tuz


YAPILIŞI

Pilav için ilk olarak tavuk pişirilir. 

Geniş bir pilav tenceresine bir miktar sıvı yağ 

 ve 1 kaşık tereyağ konur.

Tereyağ eriyince yıkanmış pirinç eklenir.

Bir süre pirinç tane tane olana kadar kavurulur.

 Tavuk suyu pirinç pilavına dökülür. 

Ardından küçük küçük didiklenmiş tavuk eti pilava eklenir.

Tuz ilavesiyle suyunu çekinceye kadar pişirilir. 


AFİYET OLSUN. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK