KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Fırında Karnabahar Tarifi-Kalbimdeki❤Mutfak

 

Fırında Karnanahar Tarifi
Fırında Karnanahar Tarifi 

MALZEMELER 

1 adet orta boy karnabahar 

2 adet yumurta

3 çorba k. yoğurt 

2 çorba k. un 

2 çay k. kimyon 

2 çay k. kırmızı pul biber 

kaşar peyniri 

tuz


YAPILIŞI 

Orta boy bir tencereye su konur.

Karnabahar sirkeli su ile yıkanır. 

Su kaynayınca küçük parçalara ayrılmış karnabahar tencereye eklenir 

Ardından ayrı bir kase de yumurta,yoğurt,un ve baharat karıştırılır. 

En son tuz eklenir.

Haşlanan karnabahar soğuk sudan geçirilir.

Daha Sonra sos karnabahar ile harmanlanır. 

Karnabahar borcama dökülür. 

180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pisirilir. 

Fırından almadan önce rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. 

Sıcak servis edilir.


Not:Karnanahar haşlama suyuna tuz eklenmeli. Yoksa yemek tuzsuz olur.

AFİYET OLSUN. 😊


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak