KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Yoğurtlu Semizotu Çorbası-Kalbimdeki❤Mutfak


Yogurtlu semizotu Çorbası
Yoğurtlu Semizotu Corbası











MALZEMELER
1 su b. buğday
Yarım demet semizotu
2 su b. yoğurt
1 adet yumurta
2 çay k. nane
tuz

YAPILIŞI
  1. Nefis semizotlu yoğurt çorbası için ilk tencereye su ile buğday eklenip ocağa konur.
  2. Ardından semizotu bol suda yıkanır. 
  3. Semizotu ince ince doğranır .
  4. Diğer tarafta yoğurt ve yumurta sarısı çırpılır.
  5. Buğday pişince yoğurt yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. 
  6. Doğranmış semizotu da çorbaya eklenir  
  7. Corba kaynayana kadar sürekli karıştırılır. 
  8. Kaynayan çorba için ayrı bir tava da yağ ile birlikte nane yakılır.
  9. Nane çorbaya eklenir. 
  10. En son tuz katılır. 

NOT=Arzuya göre çorba soğuk olarak ikram edilir.
AFİYET ŞİFA OLSUN.
KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Melodi Kek Tarifî-Kalbimdeki mutfak