KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tencerede Patlıcan Musakka-Kalbimdeki❤Mutfak

Tencerede Patlıcan Musakka
Tencerede Patlıcan Musakka 

Malzemeler
3 adet orta boy patlıcan
3 adet soğan
300 gr kıyma
2 adet domates
7-8 adet kıl biber
1 k. salça
2 çay k. kimyon
2 çay k. pul biber
tuz

YAPILIŞI
  1. Patlıcan musakka yemeği tarifi için ilk tuzlu suda beklemiş patlıcanlar yuvarlak doğranır. Tavaya bir miktar yağ ilave edilir.
  2. Ardından patlıcanlar hafif kızartılır. 
  3. Patlıcan oturtma tarifinde olduğu gibi daha sonra kıyma ve soğan kavurulur. 
  4. Tuz ve baharat katılır. 
  5. Kızartılan patlıcanlar pilav tenceresine dizilir.
  6. Ardından kıymalı soğan harcı eklenir.
  7. Salçalı su, biberler,domatesler katılır. 
  8. Su ilavesiyle ağzı kapalı şekilde suyunu çekinceye kadar pisirilir. 

AFİYET ŞİFA OLSUN. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Sivas Ketesi-Kalbimdeki Mutfak