KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹Baklava Tarifi-kalbimdeki mutfak

Baklava Tarifi
Baklava Tarifi

Baklava tarifi için
MALZEMELER
2 adet yumurta
2 çay b. sıvı yağ
2 su b. yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 k. sirke
1 çay k. tuz
aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN
3.5 su b. şeker
3 su b. su
yarım limon suyu

ÜZERİNE
200 gr tereyağ
ARASINA
Ceviz


YAPILIŞI
  1. Sıvı malzemeler bir kaba konur.
  2. Ardından un ve kabartma tozu eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. 
  3. Hamur yarım saat bekletilir. 
  4. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. 
  5. Nişasta ile tabak büyüklüğünde açılır. 
  6. Dört tanesi üst üste konur.
  7. Tek yufka halinde açılır. 
  8. Baklava yufkası tepsiye konur.
  9. Çekilmiş ceviz serpilir.
  10. Bezeler bitene kadar yufka açılır. 
  11. Baklava dilimi şeklinde kesilir.
  12. Tereyağ kısık ateşte eritilip dökülür. 
  13. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar kızartılır. 
  14. Soğuk şerbet ilk sıcaklığı çıkmış tatlıya dökülür.

Antep fıstığı ile süslenir. 
not=36 beze olacak.
AFİYET ŞİFA OLSUN. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak