KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌿ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE 🌿

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
MALZEMELER
1 kg taze fasulye
4 adet domates 🍅
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay b. sıvı yağ
1 tatlı k. toz şeker
1 tatlı k. tuz
Yeteri kadar su

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
YAPILIŞI= İlk olarak fasulye ayıklanıp yıkanır. Daha sonra bıçak ile fasulyeler ikiye bölünür. Soğan küp küp doğranır. Tencere ocağa konur. Tencereye sıvı yağ eklenir. Doğranan  soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur. Ardından fasulyeler eklenip kavrulur. Küp küp doğranmış domatesler eklenir. Fasulye'yi karıştırmadan doğranan sarımsak katılır. Toz şeker ve tuz serpilir. Sıcak su ilavesiyle orta ateşte pişirilir. Daha sonra pişen fasulye dinlendirilir.
AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak