KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌿SİMİT TARİFİ🌿KALBİMDEKİ❤MUTFAK

SİMİT TARİFİ
SİMİT TARİFİ 
MALZEMELER
2 çorba k. kuru maya
1 su b. ılık süt
1 çay b. ılık su
Yarım b. sıvı yağ
1 tatlı k. tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN
Yarım çay bardağından az pekmez
Aynı miktarda su
Susam

YAPILIŞI=Derin bir kaba maya konur. Maya üzerine ılık süt ve su eklenir. Ardından tuz katılıp eritilir. Sıvı yağ eklenip un yavaş yavaş dökülür. Yumuşak sert olmayan bir hamur yapılır. Hamur mayalanması için 1 saat üstü kapalı olacak  şekilde  bekletilir. Bir saatin sonunda hamur ceviz büyüklüğün de parça olacak şekilde yuvarlanır. Daha sonra iki rulo yapılıp bükülür ve iki ucu birleştirilir. Ayrı bir kasede pekmez ile su karıştırılır. Simit pekmezli suya ardından susama batırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Yanında çay ile servis edilir. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Sivas Ketesi-Kalbimdeki Mutfak