KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

FIRINDA PATATESLİ BAGET TARİFİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

FIRINDA PATATESLİ BAGET TARİFİ
FIRINDA PATATESLİ BAGET TARİFİ
MALZEMELER
6-7 Adet tavuk baget
3 Adet patates
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. kimyon
1 tatlı k. kırmızı pul biber
1 tatlı k. yoğurt
1 tatlı k. salça
2 kaşık sıvı yağ

YAPILIŞI:İlk olarak tavuk baget güzelce yıkanıp süzdürülür. Daha sonra baget geniş bir kaba alınır. Patatesler doğranıp tavuk bagete eklenir. Sırasıyla baharat,yoğurt,salça katılır. En son tuz ve sıvı yağ eklenir. Tavuk bagetler dinlenmesi için üstü bir kapakla kapatılıp 1 saat dolapta bekletilir. Dolaptan çıkarılan tavuk bagetler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önce yarım saat 170 derecede daha sonra 200 derecede 30-35 dk pişme süresine göre ayarlanıp pişirilir.

NOT=Tavuk bagetler lezzetli olması için dolapta 1 saat bekletilir.
AFİYET OLSUN.☺

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Sivas Ketesi-Kalbimdeki Mutfak