KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌼MUZLU YAŞ PASTA-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

MUZLU YAŞ PASTA
MUZLU YAŞ PASTA 
Yumuşacık nefis pasta

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su b. toz şeker
1.5 su b. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek k.sıvı yağ
3 yemek k. Kaynar su

ARA KREMASI İÇİN
1 Adet yumurta sarısı
1 çay b. Şeker
1 yemek k. nişasta
2.5 su b. Süt
1 paket vanilya
1 çay b. un

İÇİ İÇİN
Muz

ÜZERİ İÇİN
1 paket krem şanti
1 çay b. Süt
Toz antep fıstığı


YAPILIŞI =Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım. Sıvı yağ ve kaynar su ilave edip hızlıca karıştıralım. Una kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Diğer malzemeye ekleyelim. Yağlanmış pasta kalıbına dökelim.170 derecede 25 dk kontrollü pişirelim. Ara kremasını tencerede pişirelim. Keki enlemesine ikiye keselim. Keki süt ile ıslatalım. Kremanın yarısını  kekin üzerine sürelim. Muzu kremanın üzerine dizelim. Kremanin diğer yarısını da muzların üzerine kapatalım.Kekin diğer yarısıni da süt ile ıslatıp üzerine kapatalım. Krem şantiyi süt ile çırpalım. Pastanın üzerine sürelim. En son toz antep fistığı ile süsleyelim.Dolapta 1 saat veya bir gün  beklerse daha güzel olur.☺
AFİYET OLSUN.🌼

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak