KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

SEBZELİ ET HAŞLAMA


SEBZELİ ET HAŞLAMA
SEBZELİ ET HAŞLAMA
MALZEMELER=Yarım kg dana eti,2 adet patates,1 adet havuç,1 yumurta sarısı,yarım limon suyu,1 tatlı kaşığı un,tuz.
YAPILIŞI=Eti düdüklü tencereye koyup,üstüne su ekliyoruz .Düdüklü de 1 saat pişirelim.Başka bir tencereye et suyunu ekleyin.Pişen etleri de tencereye ekleyin.Patates ve havucu iri doğrayın.Onları da tencereye ilave edin.Sebzeler pişince terbiyesini hazırlayın.Bir kaseye yumurta sarısını,limonun suyunu ve unu ekleyin.Çorbanın suyundan 3-4 kaşık alıp kaseye ilave edin.Karışımı çorbaya dökün.Bir iki taşım kaynatın.Yanında pilav ve ayran ile servis edin.SOFRANIZ BEREKETLİ OLSUN.AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak