KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

KÜNEFE TARİFİ

KÜNEFE TARİFİ
KÜNEFE TARİFİ 
MALZEMELER=Yarım kg kadayıf, 250 gr künefe peyniri,200 gr Tereyağı,1 çay b. toz antep fistığı.                                       ŞURUB İÇİN=3 su b.şeker,3.5 su b.su.                YAPILIŞI=Önce kadayıfı buzlukta 1 gün öncesi dondurun.Ertesi gün buzluktan alıp geniş bir tepsiye alalım.Elimizle ezelim.Tereyağını,tavada eritin.Kadayıfin üzerine gezdirip harmanlayın.Kadayıfin yarısını tepsiye yayın.Üzerine ince dilimledigimiz peyniri dizelim.Kalan kadayıfi üzerine kapatalım.180°derecede 35-40 dk pişirelim.Kaynattığınız soğutulmuş şurubu üzerine dökün.En son antep fıstığı ile süsleyelim.SOFRANIZ BEREKETLİ OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak