KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

EV YAPIMI MAKARNA

EV YAPIMI MAKARNA
EV YAPIMI MAKARNA
MALZEMELER=3 Yumurta,1 tatlı k. Tuz,aldığı kadar un.                                               YAPILIŞI=Derin bir kaba yumurtaları kırın.Unu ilave edelim.Tuz ile birlikte yoğurun.Oklava yardımıyla açalım.Fırını 200° dereceye ayarlayın.Açtığınız hamuru 2 dk fırınlayın.Daha sonra bıçak ile resimdeki gibi keselim.Geniş bir tencereye su koyup kaynatın. Kesilen makarnayı tencereye atalım. Tuzunu da ilave edin.Yapışmasını önlemek için içine bir iki kaşık zeytinyağı ilave edin.Makarna pişince süzgeçten geçirin.Tencereye yağ koyalım.İçine pulbiber ilave edelim.Yağı makarnaya ilave edin.YANINDA FIRIN ISPANAK VEYA AYRAN İLE SERVİS EDİN.SOFRANIZ BEREKETLİ OLSUN.AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak