KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ANTEP FISTIKLI ŞEKERPARE

ANTEP FISTIKLI ŞEKERPARE
ANTEP FISTIKLI ŞEKERPARE 
MALZEMELER=1 yumurta,1.5 çay b. Pudra şekeri,200 gr margarin,1 paket vanilya,yarım paket kabartma tozu,aldığı kadar un,1.5 çay b.irmik.                                     ŞURUBU İÇİN=2 Su b.şeker,2.5 su b. Su,yarım limon suyu.                                                              YAPILIŞI=Yumurta ve pudra şekerini,margarin,vanilya,kabartma tozunu ,irmiği karıstırın.Aldığı kadar unu da ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edin.190°derecede 35 dk pişirin.Soğuk şurubu ilk sıcaklığı çıkmış tatlıya dökün.

ÇOCUKLARINIZIN DA ÇOK SEVECEĞİ BU TATLIYI TOZ ANTEP FISTIĞIYLA SÜSLEYELIM.AFİYET ŞEKER OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Sivas Ketesi-Kalbimdeki Mutfak