KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ANTEP FISTIKLI ŞEKERPARE

ANTEP FISTIKLI ŞEKERPARE
ANTEP FISTIKLI ŞEKERPARE 
MALZEMELER=1 yumurta,1.5 çay b. Pudra şekeri,200 gr margarin,1 paket vanilya,yarım paket kabartma tozu,aldığı kadar un,1.5 çay b.irmik.                                     ŞURUBU İÇİN=2 Su b.şeker,2.5 su b. Su,yarım limon suyu.                                                              YAPILIŞI=Yumurta ve pudra şekerini,margarin,vanilya,kabartma tozunu ,irmiği karıstırın.Aldığı kadar unu da ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edin.190°derecede 35 dk pişirin.Soğuk şurubu ilk sıcaklığı çıkmış tatlıya dökün.

ÇOCUKLARINIZIN DA ÇOK SEVECEĞİ BU TATLIYI TOZ ANTEP FISTIĞIYLA SÜSLEYELIM.AFİYET ŞEKER OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak